Gebruikersovereenkomst zelfhosting.com

Terminologie

Een domeinnaam is de url die gekoppeld is aan een website (bv www.jouwnaam.be). Webhosting is de combinatie van een domeinnaam en webruimte die vereist is om de bestanden van een website te publiceren en zo een website toegankelijk te maken.

Registratie

Na registratie van een domeinnaam en/of webhosting, krijgt u een bevestiging via mail. Deze mail bevat ook de betalingsgegevens. Betaling is enkel mogelijk via overschrijving. Na het ontvangen van deze betaling, wordt uw domeinnaam en/of webhosting geactiveerd.

Transfer van een domeinnaam

Indien u een transfer doet van een domeinnaam, moet u bij uw vorige webserver de EPP-code (AUTH code) van dit domein opvragen. Deze is verplicht in te voeren.

Jaarlijkse verlenging

Een domeinnaam en/of webhosting dient steeds jaarlijks verlengd te worden indien u toegang tot deze domeinnaam en/of webhosting wenst te bewaren

De minimale contractduur is 1 jaar: een domeinnaam en/of webhosting wordt steeds voor een volledig jaar aangeschaft. Vervolgens wordt een domeinnaam bij DNS.be (voor .be domeinen), SIDN.nl (voor .nl) en WHOIS (voor andere domeinen zoals .com, .net, .info, enz) registreerd voor een jaar). U kan het geld van uw betaling niet terugeisen na betaling.

Voor professionelen

Een hostingpakket en domeinnaam wordt jaarlijks automatisch verlengd. U kan tot 3 weken voor het verlengmoment uw hostingpakket of domeinnaam kostenloos opzeggen. In dat geval worden er geen verlengingen meer gedaan, geen facturen meer verstuurd en vervalt uw pakket en/of domeinnaam, waardoor uw website niet meer toegankelijk zijn op onze server.
Het staat u ten alle tijden vrij om een transfer naar een andere provider te starten. Deze is kostenloos, maar kan kosten vanuit de andere provider veroorzaken. Er is geen lock op een domeinnaam. U krijgt het bedrag van het voorbije jaar in dat geval niet terug. In geval van verlenging, ontvangt u automatisch de bijhorende factuur. U ontvangt deze factuur ten minste 2 weken voor het vervallen van uw domeinnaam en/of webhosting. Indien er geen opzegging gebeurt, wordt een nieuwe verlenging en nieuw contract voor 1 jaar aangevat met bijhorende kosten.

Indien u een verlengingsmoment meer dan 2 weken voor het verlengmoment krijgt, dan is dat omdat wij willen verzekeren dat u uw domeinnaam kan behouden. Indien u in dat geval niet meer wenst te verlengen volstaat een e-mail. Hier zijn geen kosten aan verbonden en de factuur wordt gecrediteerd.

Voor consumenten (geen bedrijf / btw-nummer)

1 maand voor het jaarlijks verlengmoment, ontvangt u een automatisch gegenereerde email. Deze vraagt of u de domeinnaam en/of hostingpakket wenst te verlengen. Indien u hierop possitief reageert, ontvangt u een verlengfactuur en zal uw domeinnaam en/of hostingpakket verlengd worden. Indien u niet reageert op deze mail, zal u geen mail ontvangen en wordt uw domeinnaam niet verlengd, wat betekent dat deze verloren gaat.

Prijzen, kosten en Upgrades

U kan ten alle tijden een upgrade doen van uw pakket. Zo kan u kiezen voor een hoger pakket, waardoor u extra webruimte en mogelijkheden krijgt. U ontvangt vervolgens een factuur, die gebaseerd is op het aantal dagen, en de meerprijs voor dit pakket waarvoor u de upgrade wenst (dus niet voor het volledige jaar).

Er zijn geen maandelijkse terugkerende kosten

Er zijn geen extra kosten zoals transactiekosten, leveringskosten, enz. Er is enkel het basisbedrag.

Installatron en Backups

Het is mogelijk om te werken via installatron. Zo kan u eenvoudig Wordpress, Joomla, Drupal, Magento, Prestashop, Moodle en nog veel meer installeren op uw webruimte. U krijgt overigens toegang tot directAdmin, waarmee u uw webruimte kan beheren.

U kan zelf ten alle tijden een backup maken van uw webruimte en dus van uw website. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Indien u uw site via installatron installeerde, kan u ook via installatron een backup maken. Let op: deze backups nemen ook de nodige webruimte in.

Als webserver maken wij dagelijks backups van uw hostingpakket, zodat bij crashen van de server uw bestanden steeds beschikbaar zijn. Deze backups kunnen aangesproken worden wanneer uw website door eigen toedoen niet meer functioneert. Met andere woorden, voor deze backups bent u zelf verantwoordelijk.

Verboden inhoud

Adult content en praktijken die strafbaar zijn (bv aanbieden van materialen onderworpen aan copyrights) is niet toegestaan op uw webruimte.

Door het gebruik van Zelfhosting.com webhosting service, gaat u ermee akkoord alle regels in deze voorwaarden te respecteren. In geval van overtreding van deze gebruikersovereenkomst/voorwaarden, heeft Zelfhosting.com het recht om de account van de klant te annuleren en te stoppen, zonder enige kost of terugbetalingen.

Betaling

De betaling is enkel mogelijk via overschrijving. Na betaling wordt de procedure opgestart om uw domeinnaam te registreren en eventueel uw hostingpakket aan te maken. U ontvangt een mail met de logingegevens (FTP, cPanel/DirectAdmin en mail). U ontvangt ook een factuur ter betalingsbewijs.

Bijstand

Bij aankoop van een domeinnaam is er bijstand wanneer deze niet mocht doorkoppelen of functioneren. Er is geen bijstand bij de ontwikkeling noch vereiste aanpassingen aan de website.

Na aankoop van een hostingpakket is er bijstand mocht de website niet functioneren naar aanleiding van foutieve serverinstellingen. Er wordt geen bijstand geleverd bij ontwikkeling van een website.

Levering

Er zijn geen leveringskosten gezien er geen levering is van fysieke objecten. Alles wordt electronisch afgehandeld.

Facturatie

De facturen van Zelfhosting worden opgesteld en uitgereikt door Kerfuffle VOF.

Herroepingsrecht

Bij registratie krijgen consumenten de optie om te kiezen of zij herroepingsrecht wensen. In dat geval wordt de domeinnaam en/of webhosting na 2 weken pas geregistreerd. Indien u met onmiddellijke ingang toegang wenst tot uw domeinnaam en/of webhosting - na betaling - dan gaat u akkoord dat u uw herroepingsrecht verwerpt. Deze maatregel werd in samenspraak met FOD Economie opgesteld in november 2019. Het modelformulier voor herroeping kan u hier downloaden.

Vragen en klachten

U kan steeds uw vragen, opmerkingen en klachten sturen naar facturatie@zelfstudie.be of via http://zelfhosting.com/contact. Gelieve steeds in beide gevallen het onderwerp duidelijk aan te geven.

Bezorgd om uw privacy (GDPR)? Lees onze privacyovereenkomst

Het ODR-platform vindt u hier: EU- klachtenplatform (http://ec.europa.eu/odr)


Zelfhosting.com behoort tot Kerfuffle VOF - Runksterkiezel 28, 3500 Hasselt, België - BTW BE 0828.222.721